Aanmelden voor mail-updates

Scroll down for English.

Update 28 mei: Uitbreiding TTKZO-regeling voor ouders die voor deel van de sluitingsperiode kinderopvangtoeslag ontvingen. Onderstaande info is niet bijgewerkt.

 

Heeft u tijdens de corona-sluiting in het voorjaar van 2020 voor een gedeelte van die periode kinderopvangtoeslag ontvangen? En heeft u daarom voor slechts een deel van de kosten die u had voor kinderopvang compensatie van de Sociale Verzekeringsbank ontvangen (in juli of oktober 2020)?

En/of heeft u voor de corona-sluiting afgelopen winter (en in geval van bso ook afgelopen voorjaar) voor een gedeelte van die periode kinderopvangtoeslag ontvangen? Dan krijgt u automatisch een vergoeding rond 28 mei 2021. Die vergoeding zal waarschijnlijk slechts een deel van de kosten die u had voor kinderopvang dekken.

Ouders die gebruik maken van kinderopvangtoeslag ontvangen automatisch compensatie via de zogenaamde TTKO-regeling (Tijdelijke tegemoetkomingsregeling kinderopvang). Daarom kunnen zij geen aanspraak maken op de TTKZO-regeling (Tijdelijke tegemoetkoming kinderopvang zonder overheidsvergoeding) voor aanvullende compensatie. Wij vinden dit onredelijk en beramen ons nog op wat we voor deze ouders kunnen betekenen. Wilt u op de hoogte worden gehouden? Vul dan hieronder uw gegevens in.   


Information in English

Update 28 May: this information is no longer up tot date. Please check https://www.boink.info/nieuws/uitbreiding-ttkzo-regeling-voor-ouders-die-voor-deel-van-de-sluitingsperiode-kinderopvangtoeslag-ontvingen.

 

Parents who received child care compensation for part of the closure period or periods can not participate in the TTKZO (Temporary Compensation Childcare Costs) scheme. We have listed a number of advices for you. Besides that we are considering what more we may be able to do for you. Would you like to be kept informed of this? If so, please register below for mail updates. This is also of value to us because in this way we gain a picture of the number of parents who are at a risk of being left by the wayside.

Ja, ik meld me aan

Houd mij op de hoogte van ontwikkelingen over de compensatieregelingen voor de kosten van kinderopvang tijdens de coronasluitingen. Speciaal voor ouders die geen gebruik kunnen maken van de TTKZO-regeling.

 

- het is niet meer mogelijk u aan te melden voor deze mailupdate. Kijk voor het laatste nieuws betreffende dit onderwerp op https://www.boink.info/nieuws/uitbreiding-ttkzo-regeling-voor-ouders-die-voor-deel-van-de-sluitingsperiode-kinderopvangtoeslag-ontvingen -

 

Over BOinK

BOinK is de Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang. We behartigen de belangen van ouders in de branche, landelijk en lokale politiek, media en bij andere organisaties.

We informeren ouders en oudercommissies van kinderopvanglocaties over diverse thema’s zoals kinderopvangtoeslag, gezondheid, veiligheid, toezicht door de GGD, pedagogische kwaliteit, klachten, contracten en prijzen. Dat doen we via ons dagelijks spreekuur, deze website, onze nieuwsbrief, social media, trainingen voor oudercommissies en brochures.

Als vereniging hebben wij leden. Onze leden zijn oudercommissies van kinderopvangorganisaties. Er zijn meer dan 5.000 oudercommissies van kinderopvangorganisaties (kinderdagverblijven/crèches, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaal/peuteropvang en gastouders) lid van BOinK. Als de oudercommissie van een kinderopvanglocatie lid is van BOinK kunnen alle ouders van de betreffende locatie / het betreffende gastouderbureau gebruik maken van onze dienstverlening. Meer over het lidmaatschap van BOinK.

Meer over corona en kinderopvang