Coronacrisis & kinderopvang nieuws

Sinds 11 mei cq. 8 juni zijn kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, gastouders en bso's weer volledig open. De gratis (24-uurs) noodopvang is gestopt. Lees hier de veelgestelde vragen over de heropening van de kinderopvang

Geld terug

De meeste ouders die de kinderopvang hebben betaald hebben rond 8 juli een vergoeding ontvangen voor de eigen bijdrage (tot het maximale uurtarief van de Belastingdienst). Hiervoor is een speciale compensatieregeling opgesteld. De Sociale Verzekeringsbank (SVB) heeft de vergoeding aan ouders overgemaakt. Klik hier voor de meestgestelde vragen (FAQ) over (de hoogte en uitbetaling van) de compensatieregeling en meer antwoorden.

(Nog) geen vergoeding ontvangen?

De groep ouders die géén kinderopvangtoeslag of vergoeding vanuit de gemeente ontvangt hebben nog geen vergoeding ontvangen. Op 31 augustus werd bekend dat, na een intensieve lobby door BOinK, ook de ouders die nog geen compensatie hebben gehad een vergoeding krijgen voor de kosten kinderopvang tijdens de coronasluiting. Hoe de compensatie uitgekeerd gaat worden en wie deze regeling gaat uitvoeren, is nog niet bekend. Ouders die zich via onze website bij ons melden kunnen wij u op de hoogte houden.

Hieronder vindt u alle (verdere) informatie en veelgestelde vragen (FAQ) over het coronavirus en kinderopvang.

Verandert uw inkomen? Geef dat dan z.s.m door aan de Belastingdienst! Met een lager inkomen ontvangt u een hogere kinderopvangtoeslag. Heeft u geen werk meer? Dan heeft u nog drie maanden recht op kinderopvangtoeslag. U moet zelf de kinderopvangtoeslag (tijdig) stopzetten. Log in op mijntoeslagen.nl om een wijziging door te geven.

FAQ compensatieregeling

Coronavirus & kinderopvang

Alle informatie over het coronavirus en kinderopvang: verkouden kinderen brengen, de compensatieregeling, veelgestelde vragen (FAQ) en meer.

Nieuws corona & kinderopvang

Meer over veiligheid & gezondheid in de kinderopvang