Coronacrisis & kinderopvang nieuws

Ga snel naar:

Scroll naar beneden voor het laatste nieuws over kinderopvang & corona.

Beslisboom

De coronacrisis heeft nog steeds (grote) impact op de kinderopvang. Vooral verkoudheidsklachten bij kinderen, huisgenoten en pedagogisch medewerkers leiden tot veel vragen. Daarom hebben we een beslisboom. De beslisboom is een schema waarmee bepaald kan worden of een kind naar opvang/school mag. De beslisboom is ook in het Engels beschikbaar. Lees meer en download de beslisboom.

Kind kan niet naar opvang als gevolg van corona

Er zijn verschillende coronagerelateerde redenen waarom een kind niet naar de opvang kan: het kind of een huisgenoot heeft gezondheidsklachten, de GGD sluit een locatie vanwege een Covid-19 uitbraak of de kinderopvangorganisatie sluit de locatie of een groep (bijvoorbeeld vanwege een personeelstekort). Ook kan de GGD een locatie tijdelijk sluiten als er geen verantwoorde kinderopvang meer kan worden geboden. In deze FAQ staan de regels en wanneer u als ouder wel of niet moet doorbetalen.

Vergoeding voor de lockdown sluiting

De meeste ouders die de kinderopvang hebben doorbetaald tijdens de lockdown in het voorjaar, hebben rond 8 juli een vergoeding van de Sociale Verzekeringbank (SVB) ontvangen voor de eigen bijdrage. Klik hier voor de meestgestelde vragen (FAQ) over (de hoogte en uitbetaling van) de compensatieregeling.

(Nog) geen vergoeding ontvangen?

De groep ouders die géén kinderopvangtoeslag of vergoeding vanuit de gemeente ontvangt hebben nog geen vergoeding ontvangen. Op 31 augustus werd bekend dat, na een intensieve lobby door BOinK, ook deze ouders nog een compensatie krijgen voor de kosten kinderopvang tijdens de coronasluiting. Hoe de compensatie uitgekeerd gaat worden en wie deze regeling gaat uitvoeren, is nog niet bekend. Ouders die zich via onze website bij ons melden houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Hieronder vindt u het laatste nieuws over het coronavirus en kinderopvang.

Verandert uw inkomen? Geef dat dan z.s.m door aan de Belastingdienst! Met een lager inkomen ontvangt u een hogere kinderopvangtoeslag. Heeft u geen werk meer? Dan heeft u nog drie maanden recht op kinderopvangtoeslag. U moet zelf de kinderopvangtoeslag (tijdig) stopzetten. Log in op mijntoeslagen.nl om een wijziging door te geven. Of gebruik de nieuwe kinderopvangtoeslag app.

Coronavirus & kinderopvang

Info en veelgestelde vragen (FAQ) over corona en kinderopvang: verkouden kinderen brengen? Doorbetalen als een kind niet naar de opvang kan? en meer.

Nieuws corona & kinderopvang

Meer over veiligheid & gezondheid in de kinderopvang