Basistraining oudercommissie

De Regionale Basistraining voor Oudercommissies wordt diverse malen per jaar verspreid door het land gegeven. Daarnaast kunnen we een training of informatieavond op locatie of in company (op maat) verzorgen. Hieronder vindt u informatie over de inhoud van de training en de agenda met data en locaties. Meld u snel aan want bij elke training is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

De maatregelen in verband met de corona situatie hebben tot gevolg dat onze regionale basistrainingen voor oudercommissies momenteel niet op locatie kunnen worden gegeven. Wij bieden de mogelijkheid om deze basistraining voor oudercommissies online te volgen. In de agenda op deze pagina vindt u de geplande online basistraining(en) voor oudercommissies, waarvoor kan worden ingeschreven. Afhankelijk van de belangstelling, zullen er mogelijk meerdere online basistrainingen voor oudercommissies worden gepland. De inhoud van de training is niet anders dan de originele training; we gaan in op de Wet kinderopvang, de GGD inspectie, de verantwoordelijkheden van de oudercommissie, het adviestraject en communicatie met de ouders. Op deze online basistraining voor oudercommissies zijn dezelfde voorwaarden en kosten van toepassing als op onze regionale basistraining voor oudercommissies.

Klik op de gewenste training om u aan te melden

Waar gaat de training over?

Om uw taak als oudercommissielid goed uit te kunnen oefenen moet u beschikken over een gedegen kennis over de wet- en regelgeving in de kinderopvang en uw taken, rechten en plichten op het gebied van medezeggenschap. Daarnaast zijn vaardigheden als onderhandelen, communiceren met de directie en de achterban, standpunten formuleren en het opstellen van adviezen erg belangrijk.

BOinK organiseert een basistraining voor oudercommissies om goed beslagen ten ijs te komen. Tijdens de training wordt aandacht besteed aan:

  • Wettelijk kader en verantwoordelijkheden oudercommissie
  • Wet- en regelgeving kinderopvang
  • Toezicht en handhaving (inspectie)
  • Adviesrecht en adviesprocedure
  • Organisatie van de oudercommissie
  • Achterbancommunicatie
  • Actuele ontwikkelingen

Bij elke training zijn leden van verschillende oudercommissies aanwezig, waardoor veel interactie en uitwisseling ontstaat. De training start om 19.30 uur en duurt ongeveer 2,5 uur.

Tip: kom met minimaal twee oc leden naar de training om later nog eens met elkaar te kunnen sparren.

Kosten deelname

 

BOinK leden 

 Niet leden

 € 55,00

 € 65,00 

Bij aanmelding gaat u akkoord met de Algemene voorwaarden training oudercommissie 2020 van BOinK. 

Training op locatie

De Basistraining voor Oudercommissies kunnen we ook op locatie verzorgen. Neem voor informatie contact op met het secretariaat.

 

Incompany training

Bent u voor uw organisatie of oudercommissie op zoek naar een inhoudsdeskundige op het gebied van medezeggenschap, communicatie en kinderopvang? Neem voor informatie contact op met het secretariaat.

Aanmelden

 

Klik op een training hieronder om u aan te melden.

Agenda

| Online

Gratis webinar: Zien twee ogen meer dan één?

Webinar voor pedagogisch professionals en ouders in de kinderopvang Dit webinar is vol  

Dag van de pedagogisch medewerker

Donderdag 17 september is de Dag van de Pedagogisch Medewerker. Zet de professionals in de kinderopvang in het zonnetje!

| Utrecht

Algemene Ledenvergadering 2020

Leden (oudercommissies) kunnen zich aanmelden door in te loggen op de ledensite. Wel lid maar geen inloggegevens? Mail naar secretariaat@boink.info. De ALV is verplaatst van 29 juni naar 29 september.  

In 2020 geven wij regionale basistrainingen in:

Almere
Amersfoort
Amsterdam
Breda
Deventer
Deventer
Drachten
Eindhoven
Groningen
Hengelo
Hilversum
Leiden
Nieuw-Vennep
Nijmegen
Rotterdam
Utrecht