De oudercommissie (oc) van een kinderopvang

Op deze pagina vindt u alles wat je moet weten over de oudercommissie van een kinderdagverblijf, bso en gastouderbureau. (Klik hier voor meer info over de verschillende soorten opvang.) Wat is een oudercommissie? Wie zit er in de oudercommissie? Hoe kun je een oudercommissie oprichten?  Hoe zit het met het adviesrecht en adviestraject? Wat zijn de verantwoordelijkheden van de oudercommissie?  Hieronder vindt u het antwoord op deze vragen en nog veel meer info over de oudercommissie. Ook kunt u gratis modellen en voorbeelddocumenten downloaden zodat u niet zelf het wiel hoeft uit te vinden. Voor BOinK-leden zijn er nog meer hulp- en invuldocumenten beschikbaar.

Tips: 
Nieuw in de oudercommissie? Lees de brochure 'De oudercommissie - medezeggenschap, adviesrecht en de achterban'. En volg onze basistraining voor oudercommissies.

Ervaren oudercommissielid? Lees de brochure 'Communicatie door de oudercommissie (met ouders)' en de brochure 'De oudercommissie en pedagogische kwaliteit'.  

Oudercommissies kunnen gratis gebruik maken van ons oudercommissieportaal. In de beveiligde, online omgeving kan een oudercommissie in een eigen 'kamer' documenten bewaren en delen met collega-oudercommissieleden.

Veel gestelde vragen over de oudercommissie