Beslisboom bestaat 1 jaar: bitterzoet jubileum

19 juni bestaat de corona-kinderopvang beslisboom van BOinK en AJN Jeugdartsen Nederland precies 1 jaar. Een bitterzoet jubileum.

Wat begon met een vertaling van ‘het snotneuzenbeleid’ groeide uit tot een veel breder hulpmiddel voor de kinderopvang en scholen. Het biedt houvast en heeft veel discussies voorkomen. Je hebt vast wel eens verzucht ‘weer een nieuwe versie’. En je mag best weten: wij ook. Maar de verschillende versies waren nodig, want de maatregelen tegen corona waren en zijn nodig. En dankzij jullie, de feedback van de gebruikers, konden we de boom ook steeds nauwkeuriger, eenduidiger en vollediger maken.

We ‘vieren’ het jubileum met een dubbel gevoel. Want de beslisboom was een schot in de roos. Alleen al van ónze site is de boom al meer dan 1,2 miljoen keer gedownload tot nu toe. De beslisboom heeft in tientallen miljoenen situaties ouders, pedagogisch medewerkers, docenten, (GGD) jeugdartsen en nog veel meer professionals geholpen. Maar o, wat willen we graag van de coronamaatregelen en dus de beslisboom af! De laatste loodjes wegen het zwaarst, maar versoepelingen zijn op komst. En als het zo ver is, gooien we de beslisboom met veel plezier in de prullenbak!

Bedankt voor de samenwerking

We willen AJN Jeugdartsen Nederland enorm bedanken voor hun professionele input en de intensieve en fijne samenwerking. Ook het RIVM verdient een pluim omdat zij ondanks de enorme drukte waar ze mee kampen toch steeds de tijd vrijmaakten om de beslisboom te controleren.

Over de beslisboom

De beslisboom is een grafische weergave van de regels van het RIVM. Via een vragenschema kan eenvoudig worden bepaald of een kind wel of niet naar de opvang en/of school mag.

Meer over de beslisboom

Lees ook: Geschillencommissie: kinderopvang moet ouder deel van kosten tijdens coronasluiting terugbetalen

Meer over kinderopvang en corona