Kinderopvang vanaf woensdag 16 december dicht?

Naar alle waarschijnlijkheid moet de kinderopvang vanaf woensdag as. haar deuren weer sluiten als maatregel tegen de verdere verspreiding van het coronavirus. De kinderopvang blijft in dat geval wel open voor de kinderen van ouders met een cruciaal beroep. Wij vragen om de kinderopvang ook toegankelijk te houden voor de kwetsbare kinderen: kinderen met een (dreigende) ontwikkelingsachterstand en/of kinderen met een problematische thuissituatie.

Er zijn nog vragen waar we nog geen antwoord op hebben, bijvoorbeeld of er weer een compensatieregeling komt voor ouders.  

coronavirus 580px

Op Radio 1 liet BOinK voorzitter Gjalt Jellesma weten dat hij een nieuwe sluiting van opvanglocaties niet had zien aankomen. "Dat die erbij betrokken worden, verbaast me wel enigszins", zei Jellesma op NPO Radio 1. "Vooral omdat ouders met jonge kinderen in een spagaat terechtkomen die niet op te lossen is."

Jellesma benadrukt dat de noodopvang open blijft, voor kinderen van ouders met vitale beroepen. Verder roept hij het kabinet op om snel duidelijk te geven over eventuele compensatie voor ouders. Jellesma denkt dat de bereidheid om tijdens de lockdown de opvangkosten door te betalen fors minder zal zijn dan in het voorjaar, als niet duidelijk is of mensen dat geld kunnen terugkrijgen.

Meer informatie

Vandaag en morgen hebben we overleg met de branchepartijen en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over de (mogelijke) sluiting. Zodra we meer informatie hebben laten we dat via onze website en social media kanalen weten.

Lees ook: Nieuwe versie protocol corona & kinderopvang

Meer over kinderopvang & corona (o.a. veelgestelde vragen)