Gratis webinar ‘Gezonde lucht in de kinderopvang, belangrijker dan ooit’ (15 september)

Op woensdagavond 15 september om 20.00 uur kunnen professionals uit de kinderopvang, zoals pedagogisch medewerkers, locatiemanagers, gastouders maar ook ouders uit regio Utrecht gratis deelnemen aan het webinar ‘Gezonde lucht in de kinderopvang, belangrijker dan ooit’. Het webinar wordt georganiseerd door de Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang (BOinK) en Beroepsvereniging Pedagogisch Professionals in de Kinderopvang (PPINK). In samenwerking met Gemeente Utrecht en GGD regio Utrecht. 

Waar gaat het webinar over?

Tijdens de inspirerende online sessie krijgt u handvatten om de luchtkwaliteit in de kinderopvang sterk te verbeteren. Gezonde lucht was altijd al een voorwaarde voor een gezonde kinderopvang. Covid, maar ook de risico’s van derdehands rook maken nog eens duidelijk hoe belangrijk een gezond binnenklimaat is.

In dit webinar krijgt u heldere informatie over het belang van gezonde lucht, over de risico’s van (derdehands) rook. We leggen uit hoe je zelf als pedagogisch medewerker, als aanbieder van kinderopvang en als ouder zelf hierbij de regie kan nemen en morgen al aan de slag kunt.

Eelco Eerenberg (Wethouder volksgezondheid en jeugd & jeugdzorg van Gemeente Utrecht), Jeroen Bommelé (onderzoeker Trimbos Instituut), Gjalt Jellesma (voorzitter BOinK) en Linda Dijkstra (GGD regio Utrecht) gaan onder andere in op de volgende onderwerpen:

  • Wat is binnenmilieu?
  • Hoe krijg je een gezond binnenklimaat, ventileren en luchten.
  • Geen geld en toch aan de slag?
  • Investeren in gezonde lucht, praktische tips.
  • Wat is derdehands rook en wat zijn de risico's? 
  • Hoe maak ik mijn kinderopvang (derdehands) rookvrij? Een stappenplan.  
  • Wat is de rol van de Gemeente Utrecht en GGDrU?

Wat is derdehands rook?

Derdehands rook zijn de stoffen die tijdens het roken neerdalen op kleding, huid en haar en achterblijven nadat iemand klaar is met roken. Die giftige rookresten kunnen later worden ingeademd door de kinderen.

Samen zetten we ons in voor een rookvrije generatie. U bent van harte welkom!

Aanmelden voor het webinar

Meer over luchtkwaliteit en ventilatiesystemen in de kinderopvang

Meer over rookvrije kinderopvang