Updates parlementaire verhoren kinderopvangtoeslag-affaire ontvangen?

Tweede Kamer

Eind november starten de openbare verhoren van de Parlementaire Ondervragingscommissie Kinderopvangtoeslag (POK). De commissie maakt een reconstructie van de gebeurtenissen rondom de fraude aanpak op de ministeries en bij de Belastingdienst tussen 2013 en 2019. Ouders en andere betrokkenen die geïnteresseerd zijn in het verloop van de verhoren kunnen zich aanmelden voor updates.

De Parlementaire ondervragingscommissie Kinderopvangtoeslag (POK) is op 2 juli 2020 van start gegaan. Deze commissie gaat onderzoek doen naar problemen rond de fraudeaanpak bij de kinderopvangtoeslag. Met de parlementaire ondervraging moet duidelijk worden in hoeverre bewindspersonen betrokken waren bij de uit de hand gelopen fraudeaanpak, en de ‘alles-of-niets’ benadering bij de kinderopvangtoeslag. Daarnaast wil de commissie duidelijk krijgen waarom het, ondanks de signalen, tot 2019 duurde voordat erkend werd dat er problemen waren rondom de stopzetting van toeslagen. De ondervraging moet ook meer inzicht geven in de betrokkenheid van topambtenaren bij de politieke beslissingen.

Wilt u informatie ontvangen over het werk van de commissie, de openbare verhoren die plaatsvinden en het eindverslag dat in december wordt opgeleverd? Stuur dan een mail met uw naam naar cie.pok@tweedekamer.nl. Uw gegevens worden alleen gebruikt om u tijdens het verloop van de ondervragingscommissie tot aan de aanbieding van het verslag op de hoogte te stellen van ontwikkelingen. Daarna worden uw gegevens gewist.

Volg de vorderingen ook op sociale media: de berichten die de Tweede Kamer verstuurt, worden gekenmerkt met #POK.

Volg de Tweede Kamer op Instagram.
Volg de Tweede Kamer op Twitter.
Like de Tweede Kamer op Facebook.

Actuele informatie over de ondervragingscommissie is ook te vinden op de themapagina van de website van de Tweede Kamer.

Kent u ouders die op de hoogte gehouden willen worden? Stuurt u dan gerust dit bericht door.

Lees ook: Tweede Kamer bespreekt voortgang herstel kinderopvangtoeslagaffaire

Meer over de kinderopvangtoeslag-affaire