Gezocht: ouders die app kinderopvangtoeslag willen testen

De Belastingdienst is bezig met het ontwikkelen van een app voor de kinderopvangtoeslag. Wilt u hen helpen om een goede app te maken? Meldt u dan nu aan om de Kinderopvangtoeslag-app te proberen. Met deze app kunt u op een makkelijke manier uw kinderopvanggegevens bekijken en wijzigen. Omdat de Belastingdienst een app wil maken die zo goed mogelijk werkt voor ouders, willen zij weten wat uw ervaringen zijn en wat zij kunnen verbeteren. Uw mening is dus belangrijk.

U kunt de app testen als tussen eind oktober en het eind december:

  • u meer of minder gaat verdienen
  • uw kind meer of minder naar de kinderopvang gaat
  • uw kind naar een andere kinderopvanglocatie gaat
  • de uurprijs van de kinderopvang verandert

Als een van bovenstaande situaties van toepassing is dan bent u een goede kandidaat om mee te doen met de proefperiode. Als u de app tijdens de proefperiode gebruikt, dan wijzigt u ook écht uw gegevens. Verwacht u geen wijzigingen door te geven tot het einde van het jaar? Dan kunt u wachten tot de app beschikbaar is voor iedereen.

De app werkt op een iPhone of iPad (met iOS versie 10 en hoger) of een telefoon of tablet met Android (versie 6 en hoger). De proefperiode loopt van eind oktober tot aan het eind van het jaar.

Hoe meldt u zich aan voor de proefperiode?

Vul het aanmeldformulier in en stuur het per e-mail naar toeslagenapp@belastingdienst.nl.

Na het aanmelden krijgt u van de Belastingdienst een e-mail ter bevestiging en een link naar de app en instructies voor het installeren. Om de Belastingdienst te laten weten wat uw ervaringen zijn, krijgt u tijdens de proefperiode ook een evaluatieformulier.

Let op! Als u de app wilt gebruiken met een telefoon of tablet die op Android werkt, dan kunt u zich alleen aanmelden met het e-mailadres dat u gebruikt voor de Google Play Store. Als u een iPhone of iPad gebruikt, dan moet u zich aanmelden met het e-mailadres dat u daarop gebruikt.

Heeft u vragen?

Tijdens de proefperiode kunt u contact opnemen met de medewerkers van de Belastingdienst die aan de app werken. Stuur een e-mail naar toeslagenapp@belastingdienst.nl. Als u over uw vraag teruggebeld wilt worden, dan kunt u dat in uw e-mail aangeven en uw telefoonnummer op het aanmeldformulier invullen.

Verbeteren kinderopvangtoeslag

De ontwikkeling van de Kinderopvangtoeslag app is één van de maatregelen die de Belastingdienst neemt om het traject rondom de kinderopvangtoeslag voor ouders duidelijker en makkelijker te maken. Bij dit project, genaamd 'verbetertraject kinderopvangtoeslag' zijn wij nauw betrokken.

Download het aanmeldformulier voor het testen

Meer over het verbetertraject kinderopvangtoeslag