Campagne kinderopvangtoeslag

In het kader van het Verbetertraject Kinderopvangtoeslag is recent een campagne gelanceerd. Via diverse landelijk media en online worden ouders beter geïnformeerd over hoe het systeem van kinderopvangtoeslag werkt, wat de verantwoordelijkheden van ouders zijn en welke acties er van ouders verwacht worden. Ook wordt in deze campagne de kinderopvangtoeslag-app weer onder de aandacht gebracht. De Belastingdienst heeft recent een column online geplaatst waarin meer uitleg wordt gegeven over de app

De campagne is ontwikkeld door Belastingdienst Toeslagen in samenwerking met een extern communicatiebureau. BOinK is ook bij dit proces betrokken geweest heeft geadviseerd over de inhoud en vorm van de campagne vanuit de belangen en behoeften van ouders. De komende periode zal er ook in landelijke media meer aandacht zijn voor kinderopvangtoeslag. Lees meer over de landelijke campagne.

Aandacht via kinderopvangorganisaties

Ook kinderopvangorganisaties zijn gevraagd 'hun ouders' te informeren over hoe het toeslagproces werkt en waarom het zo belangrijk is om wijzigingen meteen door te geven. Hierover hebben zij een brief van Belastingdienst/Toeslagen ontvangen. Daarbij ontvingen zij een toolkit (klik hier voor een overzicht van dit hulppakket) met posters, posts voor sociale media, een infographic, een Q&A en kant-en-klare teksten die ze kunnen gebruiken op de opvanglocatie en online.

Meer over kinderopvangtoeslag

Meer over het Verbetertraject Kinderopvangtoeslag