Veel gestelde vragen over Kinderopvangtoeslagaffaire

Voor informatie over de kinderopvangtoeslagaffaire, hebben we een kinderopvangtoeslagaffaire pagina

Op deze pagina vindt u een overzicht met alle informatie, uitleg van de kinderopvangtoeslagaffaire (samenvatting) en het laatste nieuws over de kinderopvangtoeslagaffaire. We hebben diverse tips voor ouders die de toeslag onterecht niet hebben gekregen of moe(s)ten terugbetalen, u kunt zich aanmelden voor de nieuwsbrief en uiteraard kunt u contact opnemen tijdens ons spreekuur.  We geven u graag uitleg over de laatste ontwikkelingen, over het herstelproces bij de Belastingdienst en proberen u op weg te helpen in het vinden van de juiste hulp.

Contact BOinK
Als u algemene vragen over de kinderopvangtoeslagaffaire heeft, mail of bel ons gerust tijdens het spreekuur (030-2317914, ma-di-do-vr, 09:00-12:00 uur). We geven u graag uitleg over de laatste ontwikkelingen, over het herstelproces bij de Belastingdienst en proberen u op weg te helpen in het vinden van de juiste hulp

Contact Stichting Lotgenoten 
U kunt terecht bij Lotgenotencontact om uw eigen verhaal en ervaringen te delen, vragen te stellen en professionele ondersteuning te krijgen. Van maandag tot en met zaterdag wordt u te woord gestaan door een ervaringsdeskundige (een gedupeerde ouder die vanuit eigen ervaringen van betekenis kan zijn en professioneel advies kan geven). Daarnaast biedt de Stichting Lotgenoten ondersteuning aan individuele ouders in contacten met instanties.

Telefonisch bereikbaar:
Telefoonnummer: 030 – 44 20 000
Maandag t/m zaterdag: 9:00 tot 13:00 uur en 17:00 uur tot 21:00 uur.

Via email of contactformulier:
Email: contact@lotgenotencontact.info
Het contactformulier op de website.

 • Wat moet ik weten over kinderopvangtoeslag?

  Kinderopvangtoeslag is een inkomensafhankelijke bijdrage aan de kosten voor de kinderopvang, die door de Belastingdienst/Toeslagen maandelijks wordt uitgekeerd. Om recht te hebben op deze toeslag dient u aan een aantal voorwaarden te voldoen.

  Lees meer: kinderopvangtoeslag
 • Wat doet BOinK voor gedupeerden van de Kinderopvangtoeslagaffaire?

  De problemen met de kinderopvangtoeslag zijn heel groot, dat is inmiddels gebleken. In 2020 is gestart met herstellen van dat wat niet goed is gegaan bij gedupeerde ouders. Dit wordt gedaan door de Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen (UHT).

  Sinds die tijd kijken wij mee met ouders als het misgaat met de kinderopvangtoeslag en welke stappen er nodig zijn voor verbetering. 

  Daarnaast geeft BOinK gedupeerde ouders advies over passende hulp en verstuurt met enige regelmaat een nieuwsbrief over actualiteiten rondom de kinderopvangtoeslag affaire.