Basistraining 'Samenwerken met de oudercommissie'

Bent u, bijvoorbeeld als directie, pedagogisch coach of locatie manager, binnen uw kinderopvangorganisatie de contactpersoon voor de oudercommissie (oc)? En wilt u graag adviesrecht van de oc op uw beleid (anders) vormgeven? En concrete plannen maken voor goede positionering van - en samenwerking met de oc('s) binnen uw organisatie? Neem dan deel aan de vernieuwde online training.

Ouders en kinderopvangorganisaties delen een gemeenschappelijk belang: de kwaliteit van kinderopvang. Samen zijn zij  partners in de opvoeding van de kinderen. Het is dan ook niet voor niets dat ouders in de Wet kinderopvang een belangrijke positie en medezeggenschap op de algehele kwaliteit van de kinderopvang hebben gekregen. In de basistraining ‘Samenwerken met de oudercommissie’ krijgen professionals die actief samenwerken met de oudercommissie informatie en bruikbare handvatten om het adviesrecht van de oudercommissie goed vorm te kunnen geven. Zodat er werkelijk effectieve medezeggenschap ontstaat. De training vormt daarnaast een goede basis om samen met uw oudercommissie een prettige samenwerking te creëren.

BOinK heeft veel ervaring opgedaan in het trainen van oudercommissies en in het begeleiden van oudercommissies tijdens ons spreekuur. Daarnaast heeft BOinK de afgelopen twee jaar een basistraining voor professionals (leidinggevenden/houders) van kinderopvangorganisaties geïntroduceerd. Deze trainingen zaten in no-time vol en werden zeer positief ontvangen. We bieden deze vernieuwde training voor professionals dit jaar twee maal aan! De focus ligt op het inrichten van een effectief medezeggenschapsbeleid en samenwerking met oudercommissie.

Huidige veranderingen in de maatschappij en binnen de kinderopvangsector brengen niet alleen aanpassingen met zich mee voor kinderopvangorganisaties. Ook voor ouders en oudercommissies hebben deze ontwikkelingen gevolgen. Een heldere visie op medezeggenschap en deze praktisch en goed vormgeven, is dan extra van belang.

Waar oudercommissie en organisatie goed samenwerken, versterken zij elkaar in het organiseren van kwalitatief goede kinderopvang.

Wilt u weten hoe u hier binnen uw organisatie mee aan de slag kan gaan? Meld u dan aan voor onze online basistraining. 

Waar gaat deze training over?
In een  basistraining van 2,5 uur bespreken we de rol, taken, rechten, plichten en verantwoordelijkheden van de oudercommissie én die van de houder in het proces van medezeggenschap. Aan bod komen o.a.:

  • Wettelijk kader en verantwoordelijkheden oudercommissie
  • Adviesrecht en adviesprocedure
  • Het hebben en uitdragen van een goede visie op medezeggenschap
  • Organisatie en positionering van de oudercommissie
  • Samenwerking en communicatie met de oudercommissie

Tijdens de training is er voldoende ruimte om vragen te stellen aan de trainer en de andere deelnemers.

Wat?
Basistraining “Samenwerken met de oudercommissie” voor professionals werkzaam in kinderopvangorganisaties

Waar?
Online

Wanneer?
Voor 2024 kunt u zich inschrijven voor deze training op woensdagochtend 13 maart van 9:30 - 12:00 uur, woensdagochtend 29 mei van 09:30 - 12:00 uur of woensdagavond 25 september van 19:30 - 22:00 uur. 

Kosten?
De kosten voor de deelname aan de online basistraining 'Werken met de oudercommissie' bedraagt € 65,00 p.p. De kosten worden via een factuur aan uw kinderopvangorganisatie in rekening gebracht. Bij aanmelding gaat u akkoord met de Algemene voorwaarden training voor professionals van kinderopvangorganisaties van BOinK. 

 

Deze training is niet bedoeld voor oudercommissies. Is uw oudercommissie geïnteresseerd in het volgen van een basistraining? Kijk dan hier voor meer informatie over trainingen specifiek voor oudercommissies.