Training voor professionals van kinderopvangorganisaties

Bent u binnen uw kinderopvangorganisatie de contactpersoon voor de oudercommissie, houder of locatiemanager? En wilt u aan de slag met het oudercommissiebeleid en wilt u weten hoe u goed kunt samenwerken met jullie oudercommissie? Neem dan deel aan de gratis basistraining over de oudercommissie.

Basistraining 'De Oudercommissie'

BOinK heeft in de afgelopen jaren zeer veel ervaring opgedaan in het trainen en het begeleiden van oudercommissies in het spreekuur. Veranderingen in de kinderopvang brengen niet alleen aanpassingen met zich mee voor kinderopvangorganisaties. Ook voor ouders en oudercommissies hebben ontwikkelingen gevolgen. Wilt u weten weten hoe u hier binnen uw organisatie mee aan de slag kan gaan? Meld u dan aan voor onze kosteloze online basistrainingen. 

Waar oudercommissie en organisatie goed samenwerken, versterken zij elkaar in het organiseren van kwalitatief goede kinderopvang


Waar gaat deze training over?
In een  basistraining van 2,5 uur bespreken we de rol, taken, rechten, plichten en verantwoordelijkheden van de oudercommissie én die van de houder in het proces van medezeggenschap. Aan bod komen o.a.:

  • Wettelijk kader en verantwoordelijkheden oudercommissie
  • Wet- en regelgeving kinderopvang
  • Adviesrecht en adviesprocedure
  • Organisatie van de oudercommissie
  • Communicatie met de oudercommissie

Tijdens de training is er voldoende ruimte om vragen te stellen aan de trainer en de andere deelnemers.

Wat?
Gratis basistraining voor professionals in kinderopvangorganisaties over de oudercommissie

Waar?
Online

Wanneer?
Woensdag 18 mei 2022 - 10.00 - 12.30 uur
Woensdag 19 oktober 2022 - 10.00 - 12.30 uur
(Klik op een datum om u aan te melden)

Waarom deze gratis training?
Oudercommissies zetten zich in voor een goede kwaliteit van de kinderopvang en zijn belangrijk voor het goed functioneren van de kinderopvangorganisatie. Om de taak als oudercommissie goed uit te kunnen oefenen moeten alle partijen beschikken over een gedegen kennis van de wet- en regelgeving in de kinderopvang en de rechten en plichten op het gebied van medezeggenschap kennen. Na deze training bent u van dit alles op de hoogte.

De training vormt een goede basis om samen met uw oudercommissie een prettige samenwerking te creëren en invulling te geven aan medezeggenschap.

Deze training is niet bedoeld voor oudercommissies. Is uw oudercommissie geïnteresseerd in het volgen van een basistraining? Kijk dan hier voor meer informatie over trainingen specifiek voor oudercommissies.

Aanmelden

 

Klik op een training hieronder om u aan te melden.
Woensdag 18 mei 2022
Woensdag 19 oktober 2022

Kind bouwt toren pexels-cottonbro-3661356 (1)

Tip: het Waarborgfonds & Kenniscentrum Kinderopvang
organiseert workshops voor houders over diverse
onderwerpen.