Training voor kinderopvangorganisaties

Bent u binnen uw kinderopvangorganisatie de contactpersoon voor de oudercommissie? Wilt u aan de slag met het oudercommissie beleid en wilt u weten hoe u goed kunt samenwerken met jullie oudercommissie? Neem dan deel aan de gratis basistraining over de oudercommissie.

Tip: het Waarborgfonds & Kenniscentrum Kinderopvang organiseert workshops voor houders over diverse onderwerpen.

Basistraining 'de oudercommissie '

BOinK heeft in de afgelopen jaren zeer veel ervaring opgedaan in het trainen en het begeleiden van oudercommissies in het spreekuur. Veranderingen in de kinderopvang brengen niet alleen aanpassingen met zich mee voor kinderopvangorganisaties. Ook voor ouders en oudercommissies hebben ontwikkelingen gevolgen. Wil jij weten hoe jij hier binnen jullie organisatie mee aan de slag kan gaan? Meld je dan aan voor onze kosteloze online basistraining op 15 juli, 8 november of 30 november a.s.. 

Waar oudercommissie en organisatie goed samenwerken, versterken zij elkaar in het organiseren van kwalitatief goede kinderopvang


Waar gaat deze training over?

In een  basistraining van 2,5 uur vertellen we je over de rol, taken, rechten, plichten en verantwoordelijkheden van de oudercommissie én die van de houder in het proces van medezeggenschap. Aan bod komen o.a.:

  • Wettelijk kader en verantwoordelijkheden oudercommissie
  • Wet- en regelgeving kinderopvang
  • Adviesrecht en adviesprocedure
  • Organisatie van de oudercommissie
  • Communicatie met de oudercommissie

Tijdens de training is er voldoende ruimte om vragen te stellen aan de trainer en de andere deelnemers. Klik op de link met datum hiernaast om u aan te melden.  
We geven ook basistrainingen aan oudercommissies. 
 

Wat?
Gratis basistraining voor kinderopvangorganisaties.

Waar?
Online

Wanneer?
15 juli
8 november
30 november

Klik op een datum om u aan te melden.

Hoe laat?
13.00 - 15.30 uur
 

 
Waarom deze gratis training?

Oudercommissies zetten zich in voor een goede kwaliteit van de kinderopvang en zijn belangrijk voor het goed functioneren van de kinderopvangorganisatie. Om de taak als oudercommissie goed uit te kunnen oefenen moeten alle partijen beschikken over een gedegen kennis van de wet- en regelgeving in de kinderopvang en de rechten en plichten op het gebied van medezeggenschap kennen. Na deze training bent u van dit alles op de hoogte.