Brochure 'Prijzen in de kinderopvang 2024' nu beschikbaar!

In de brochure 'Prijzen in de kinderopvang 2024' geven we antwoord op uw vragen en tips voor oudercommissies ter ondersteunen van het prijsadviestraject.

Veel ouders hebben ieder jaar opnieuw vragen over de prijswijziging van hun kinderopvangorganisatie. Vooral wanneer de kinderopvangorganisatie een flinke prijsverhoging heeft aangekondigd, vragen ouders zich af of dit ‘zomaar mag’. Ook vragen ouders zich af wat de redenen zijn van de prijswijziging en of er ook iemand is die hierbij kan meekijken of over kan adviseren.

De meeste kinderopvangorganisaties wijzigen jaarlijks de uurtarieven voor de kinderopvang. De nieuwe uurprijzen worden meestal per 1 januari van het nieuwe jaar ingevoerd. 

Daaraan voorafgaand moet de opvangorganisatie de voorgenomen prijswijzigingen voorleggen aan de oudercommissie. Zij hebben wettelijk adviesrecht op prijswijzigingen. Deze prijsadvies trajecten vinden op dit moment of zeer binnenkort plaats. De nieuwe uurtarieven moeten uiterlijk donderdag 24 november 2023 aan alle ouders bekend gemaakt worden, als de ondernemer wil dat ze per 1 januari 2024 in kunnen gaan.

Op de pagina ‘Het oudercommissie-adviestraject op de uurprijs’ hebben wij kort en bondig de nodige informatie verzameld die oudercommissies kan ondersteunen bij dit traject. We bespreken o.a. het adviesrecht op prijswijzigingen, geven waardevolle tips voor het adviestraject en wat je als oudercommissie kunt doen als het adviestraject niet naar wens verloopt. Ook benoemen we de huidige actualiteiten die van invloed zijn op de uurtarieven in 2024.  

Daarnaast staat onze brochure ‘Prijzen in de kinderopvang 2024’ nu online! Bovenstaande onderwerpen van de webpagina komen daarin veel uitgebreider aan bod. Naast informatie over het adviesrecht en de adviesprocedure van de oudercommissie (hoofdstuk 3), geeft de brochure ook inzicht in de opbouw van de uurprijs (hoofdstuk 2) en over algemene zaken die te maken hebben met contracten en prijzen (hoofdstuk 1). De brochure beschrijft tot slot (hoofdstuk 4) de huidige ontwikkelingen die van invloed zijn op de kosten voor het komende jaar. En die ondernemers kunnen aandragen als argument voor hun prijsstijging. Ook andere redenen die houders regelmatig geven voor een prijsstijging komen aan bod. Na elke reden volgt er een inhoudelijke reactie van BOinK met aandachtspunten waar je als oudercommissie op moet letten en waar je vragen over kunt stellen aan de organisatie ter verduidelijking.

Klik hier voor meer informatie over ‘Het oudercommissie-adviestraject op de uurprijs’.

We wensen alle oudercommissies veel succes!

Mocht u vragen hebben, neem dan contact op tijdens ons spreekuur op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 9:00 en 12:00 uur of via boink@boink.info.

Brochure 'Prijzen in de kinderopvang 2024'

Veel gestelde vragen over het prijsadvies