Noteer in uw agenda!

Aanvraag compensatie van kosten kinderopvang voor ouders zonder kinderopvangtoeslag tijdens sluiting vanaf 1 oktober mogelijk

Vanaf  1 oktober tot en met 1 december 2022 is voor ouders zónder kinderopvangtoeslag via Mijn SVB compensatie kinderopvang aan te vragen voor de sluitingsperiode van de BSO van 21 december 2021 tot 10 januari 2022.

De buitenschoolse opvang (BSO) is door corona gesloten geweest van 21 december 2021 tot en met 9 januari 2022. Wanneer uw kind in deze periode naar de BSO ging en u geen kinderopvangtoeslag ontvangt, kunt u mogelijk een vergoeding kinderopvang (TTZKO) aanvragen. TTKZO staat voor de regeling ‘Tijdelijke tegemoetkoming kinderopvang zonder overheidsvergoeding’.

 

Het kabinet heeft ouders destijds opgeroepen om tijdens de sluiting de facturen voor de BSO door te betalen.  Alle  ouders die dit gedaan hebben, ontvangen voor de periode 21 december 2021 tot 10 januari 2022 een compensatie van de eigen bijdrage tot de maximum uurprijs. Dit geldt óók voor ouders die noodgedwongen gebruik hebben gemaakt van de noodopvang. De compensatie is vergelijkbaar met de tegemoetkomingen van de vorige sluitingsperiodes. 

Controleer door enkele vragen in te vullen op svb.nl/voorwaarden of u in aanmerking komt voor de compensatie. Hier is ook te vinden hoe u de compensatie (TTKZO) kunt aanvragen.

Voldoet u aan de voorwaarden? Lever dan bij de aanvraag de volgende informatie aan:

  • alle betaalde rekeningen van de BSO
  • een Verklaring kinderopvang. Deze verklaring is vanaf 1 september op de website van de SVB te vinden en moet u laten invullen en ondertekenen door uw BSO.  

Voor vragen verwijzen wij graag naar https://svb.nl/vergoedingen of https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/onderwijs-en-kinderopvang/corona-kosten-kinderopvang-ouders.