Kinderopvangtoeslag (KOT) affaire

De problemen met de kinderopvangtoeslag zijn heel groot, dat is inmiddels gebleken. In 2020 is gestart met herstellen van dat wat niet goed is gegaan bij gedupeerde ouders. Dit wordt gedaan door de Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen (UHT).

Op deze pagina vindt u een overzicht met alle informatie, uitleg van de kinderopvangtoeslagaffaire (samenvatting) en het laatste nieuws over de kinderopvangtoeslag affaire. We hebben diverse tips voor ouders die de toeslag onterecht niet hebben gekregen of moe(s)ten terugbetalen, u kunt zich aanmelden voor de nieuwsbrief en uiteraard kunt u contact opnemen tijdens ons spreekuur.  We geven u graag uitleg over de laatste ontwikkelingen, over het herstelproces bij de Belastingdienst en proberen u op weg te helpen in het vinden van de juiste hulp.

Voortgang hersteloperatie
Iedere drie maanden stuurt staatssecretaris De Vries een voortgangsrapportage (VGR) aan de Tweede Kamer. De dertiende VGR is op 3 februari aangeboden. De voortgangsrapportage gaat over kwartaal vier van 2022. BOinK geeft een korte samenvatting zonder oordeel over de rapportage. Voor een uitgebreide toelichting, leest u hier meer.  

Wilt u op de hoogte blijven van de kinderopvangtoeslagaffaire? Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief.