Handige apps en info voor aanvraag KOT

Via de kinderopvangtoeslag kunnen ouders een tegemoetkoming in de kosten krijgen. Er zijn verschillende situaties waarin u (mogelijk) recht heeft op een tegemoetkoming in de kosten voor kinderopvang, bekijk hier een opsomming van de diverse situaties die voor u van toepassing kunnen zijn.

Toolkit Uitleg Kinderopvang

In de Toolkit Uitleg Kinderopvangtoeslag wordt in begrijpelijke taal uitgelegd hoe u de kinderopvangtoeslag kunt aanvragen of een wijziging kunt doorvoeren. Met behulp van een app, een informatiebrief en checklist wordt u stap voor stap door de site van Toeslagen geleid. De toolkit is beschikbaar in vier zes, te weten: Nederlands, Engels, Pools, Arabisch, Russisch en Oekraïens.

Lees hier meer over de Toolkit Uitleg Kinderopvangtoeslag en download de app.

Header_KOT_App_414x133px

Brochure informatie Kinderopvangtoeslag

In deze brochure informatie de kinderopvangtoeslag en de aanvraag. Kinderopvangtoeslag is een tegemoetkoming van de overheid in de kosten voor kinderopvang. Het doel van kinderopvangtoeslag is om de combinatie van werken en zorgen voor kinderen beter betaalbaar en daarmee makkelijker te maken. Hierdoor kunnen meer ouders werken. De overheid betaalt dus mee aan de kosten voor de kinderopvang, maar er is altijd een deel dat u zelf moet betalen, dit heet de ‘eigen bijdrage’ (ook wel eens de ‘ouderbijdrage’ genoemd). Kinderopvangtoeslag wordt maandelijks uitbetaald op basis van gegevens die de Belastingdienst van u heeft. Die gegevens gaan onder andere over uw werksituatie, uw inkomen en over de uren en kosten van de kinderopvang die u afneemt.

Download hier de brochure 'uitleg en checklist kinderopvangtoeslag'

Terug naar overzichtspagina Kinderopvangtoeslagaffaire