Nieuwsbrief Kinderopvangtoeslag affaire januari 2023
kinderen spelend in de kring op de grond

In deze nieuwsupdate over de kinderopvangtoeslag affaire praten we u bij over de volgende onderwerpen: 

Informatie en steun voor ouders die zich hebben gemeld bij de Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen (UHT)
Wat is Sam& voor alle kinderen?
Geef wijzigingen over inkomen door aan Toeslagen ivm de kinderopvangtoeslag!
Kindregeling: wanneer krijg jij jouw brief?
Tof Thissen nieuwe voorzitter Ouderpanel kinderopvangtoeslag

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_002
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_003

 

 

Gratis te downloaden folder 'Wat gebeurt er na mijn aanmelding' bij UHT

De folder is geschreven door het ministerie van Financiën/Toeslagen en geeft informatie en steun voor ouders die zich hebben gemeld bij de Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen (UHT). UHT heeft een folder gemaakt omdat veel ouders vertelden dat ze graag meer overzicht willen. U leest in deze folder ‘Wat gebeurt er na mijn aanmelding?’ wat u allemaal kunt verwachten. En waar u terecht kunt voor steun. Bij deze folder krijgt u ook een brochure van de gemeente. U leest daarin welke hulp zij u kunnen bieden. 

Download de folder hier.

 

Wat is Sam& voor alle kinderen?

Samen voor alle kinderen (Sam&) is een samenwerkingsverband van Leergeld Nederland, Jeugdfonds Sport & Cultuur, Nationaal Fonds Kinderhulp en Stichting Jarige Job. Samen willen ze meer kinderen die opgroeien in armoede helpen door het bieden van voorzieningen in natura die gericht zijn op het mee kunnen doen in de samenleving. Denk hierbij aan activiteiten zoals sport, vieren van een verjaardag, muziekles, schoolreisje of schoolkosten. Samen bieden deze organisaties één portaal waar ouders en intermediairs in één keer meerdere voorzieningen kunnen aanvragen.

Wie kan een aanvraag doen? 

  • Ouders met een uitkering, bijvoorbeeld bijstand, WIA of WW
  • Werkende ouders met een laag inkomen
  • Ondernemers/ZZP-ers met weinig werk of inkomen
  • Ouders met schulden
  • Intermediairs bijvoorbeeld leerkrachten, schuldhulpverleners, wijkteams, jeugdhulpverlener, huisartsen.

Wanneer u als ouder een aanvraag wil doen voor bijvoorbeeld schoolspullen, zwemles of een andere sport, muziek, theater- of dansles, een uitje of een verjaardagsbox: kijk dan op: https://www.samenvoorallekinderen.nl/ouders/

 

Kindregeling: wanneer krijgt u uw brief?

De kindregeling vraagt om een zorgvuldige aanpak. Het gaat immers om veel kinderen. Via onderstaande link, leest u hoe de voorlopige planning eruit ziet. En wie welke informatie krijgt. En wanneer.

Kinderen die recht hebben op de kindregeling krijgen vanzelf een brief. Die brief wordt steeds in kleine groepen gestuurd. En volgens een bepaalde volgorde. Gaat alles goed? Dan worden de groepen groter gemaakt. En krijgen de verschillende groepen sneller achter elkaar de brief.

Lees hier alle informatie.

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_008
Tof Thissen nieuwe voorzitter Ouderpanel kinderopvangtoeslag

De heer Tof Thissen is benoemd tot voorzitter van het Ouderpanel Kinderopvangtoeslag. Hij neemt deze taak over van de heer Michiel Grauss. De selectie en benoeming is tot stand gekomen in overleg met de ouders uit het ouderpanel.  De heer Thissen was tot 1 januari algemeen directeur van het werkbedrijf van het UWV.

Het ouderpanel is een groep van 12 tot 15  gedupeerde ouders die zich inzet voor ouders die in de problemen zijn gekomen met  de kinderopvangtoeslag. Het ouderpanel is onafhankelijk, de ouders bepalen wat ze onder de aandacht van de herstelorganisatie willen brengen.

Lees hier het bericht van de Rijksoverheid.

Geef wijzigingen over inkomen en uurtarief door aan Toeslagen ivm de kinderopvangtoeslag!

Als u nu of in de toekomst gebruik maakt van kinderopvangtoeslag is het van belang dat de dienst Toeslagen voor 2023 beschikt over uw juiste inkomen voor het jaar 2023. Check op de website van Mijn toeslagen of de gegevens over uw inkomen nog kloppen. En kijk meteen of u het nieuwe (werkelijke) uurtarief van de kinderopvang al hebt doorgegeven. In Mijn toeslagen of via de App past u het tarief eenvoudig aan. 

De ToolKit Uitleg Kinderopvangtoeslag kan u hierbij helpen: met behulp van een gratis app, een informatiebrief en checklist wordt u stap voor stap door de site van Toeslagen geleid. De toolkit is beschikbaar in zes talen, te weten: Nederlands, Engels, Pools, Arabisch, Russisch en Oekraïens.

Contact

Als u algemene vragen over de kinderopvangtoeslagaffaire heeft, neem dan gerust contact op met ons spreekuur.
We geven u graag uitleg over de laatste ontwikkelingen, over het herstelproces bij de Belastingdienst en proberen u op weg te helpen in het vinden van de juiste hulp.

Spreekuur tel. 030 - 2317914, ma-di-do-vr, 09:00-12:00 uur
Via email boink@boink.info of stel uw vraag via het spreekuurformulier

Wilt u meer ondersteuning en begeleiding van een ervaringsdeskundige over uw persoonlijke case?
Neem dan contact op met de Stichting Lotgenotencontact
Lotgenotenlijn: 030-4420000 (kies optie 1)  ma t/m zat van 9.00-13.00 uur en 17.00-21.00 uur.
Via email contact@lotgenotencontact.info of stel uw vraag via het contactformulier.


Met vriendelijke groet,
Team BOinK

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_012
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_013
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_014
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_015
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_006