Samenvatting debat Stint

Dinsdag 22 januari debatteerde de vaste commissie van Infrastructuur en Waterstaat van de Tweede Kamer over het TNO rapport, de veiligheid(smaatregelen) en het opnieuw in gebruik nemen van de Stint. Dit derde debat over de Stint verliep hoopvol. 

Zowel minister Van Nieuwenhuizen als de meerderheid van de Tweede Kamerfracties lieten nadrukkelijk de optie open dat de Stint na de toepassing van een aantal technische verbeteringen weer de weg op kan. BOinK, BMK en BK hadden voorafgaand aan het debat de commissie van Infrastructuur en Waterstaat een brief gestuurd met een aantal suggesties voor een veiliger gebruik van de Stint.

De minister refereerde nadrukkelijk aan deze brief en sprak haar waardering uit voor de constructieve bijdrage vanuit de sector. Medio februari presenteert de minister het zogeheten tijdelijk kader (tijdelijke regelgeving). De eensgezindheid van de kamer waar het ging om duidelijkheid bieden aan de sector kinderopvang en het bespoedigen van de terugkeer van de aangepaste Stint was opmerkelijk.

Diverse partijen dienden moties in die op één na allemaal door de minister positief werden ontvangen. De minister verzocht Groen Links om de door deze partij ingediende motie die betrekking had op een rijvaardigheidsbewijs voor de bestuurder van de Stint, aan te houden. Groen Links stemde hierin toe. 

Lees het officiƫle verslag van het debat

Lees meer op Kinderopvangtotaal.nl

Lees meer over de ontwikkelingen rondom de Stint