Kinderopvang t/m 6 april gesloten

Update 21 april 2020: de kinderopvang gaat vanaf 11 mei weer (gedeeltelijk) open. Onderstaande informatie is niet bijgewerkt.

Update 17 april 2020: Compensatieregeling voor eigen bijdrage kinderopvang gedurende de sluitingsperiode is rond na intensief overleg branchepartijen en ministerie SZW

 

Zoals vandaag is aangekondigd, zullen met ingang van morgen tot en met 6 april, scholen en kinderopvang worden gesloten. Er zal opvang worden geboden aan kinderen van ouders die een 'cruciaal beroep' hebben.

De eerstkomende twee dagen gaat ieder open zoals gewoon, en is er opvang voor kinderen wiens ouders in vitale beroepen werken. KDV overdag, BSO in de middag en gewoon ophalen bij scholen. Vanaf woensdag wordt er nog steeds opvang geregeld voor kinderen van ouders met vitale beroepen. De komende twee dagen zal duidelijk worden waar die opvang plaats zal vinden.

Er is een lijst met vitale beroepen.

Pedagogisch medewerkers vallen vanaf nu ook onder die categorie.

In de komende dagen worden allerlei zaken verder uitgewerkt. De gemeente zal de locaties gaan aanwijzen waar de opvang plaats gaat hebben. Gemeenten werken daarin samen in de veiligheidsregio’s.

Het kabinet roept ouders op om voor nu alles te laten zoals het is, dus contracten in stand te houden en de facturen te betalen. Ook de financiele consequenties zullen de komende dagen verder worden uitgedacht en uitgewerkt.

We zijn en blijven in nauw en direct overleg met staatssecretaris Van Ark om alle vraagstukken die nu op ons afkomen op te pakken. Zodra er meer duidelijkheid is zullen we dat uiteraard communiceren.

De Staatssecretartis liet ons vandaag weten dat zde grote waarderingheeft voor de inzet van de kinderopvangorganisatie en alle medewerkers.

Meer over het coronavirus en kinderopvang