Informatie-avonden

Diverse malen per jaar organiseren we informatie-avonden voor ouders en/of oudercommissies. Alle informatie-avonden van 2021 zijn geweest. We bekijken nu welke informatieavonden we in 2022 kunnen organiseren.

De oc en het prijsadvies

In 2021 waren er drie informatie-avonden met als thema 'de oc en het prijsadvies'. De deelnemers waren heel enthousiast over de online bijeenkomst daarom gaan we bekijken we of we deze avonden ook in 2022 kunnen verzorgen.

Inhoud van deze informatieavond

Hoe kun je als oudercommissie goed adviseren over de uurprijs? Ook als je denkt weinig financiële kennis te hebben? Hoe beoordeel je de adviesaanvraag die de houder aan de oudercommissie geeft? En hoe kom je uiteindelijk tot een goed doordacht en onderbouwd advies? De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Hoe komt de houder tot de voorgestelde uurprijs? Welke onderdelen, actuele omstandigheden en overwegingen kunnen daarbij een rol spelen?
  • Welke informatie en cijfers mag je verwachten van de organisatie?
  • Wat is het juiste moment voor een prijsadvies? En hoeveel tijd geef je elkaar wederzijds om te reageren?
  • Hoeveel onderhandelingsruimte is er vervolgens nog?
  • Hoe voer je een goed gesprek daarover met elkaar?
  • Hoe communiceer je hierover richting ouders en wat voor afspraken kun je hierover maken met de organisatie?

Houd onze website, nieuwsbrief en social media kanalen in de gaten voor de mogelijkheden voor 2022.

In onze nieuwe brochure ‘Prijzen in de kinderopvang 2022’ staat alle informatie die ook tijdens de bijeenkomsten aan bod kwam. Kijk ook bij onze Veelgestelde vragen over het prijsadvies voor meer info.

 

Inschrijven nieuwsbrief

Ga naar basistrainingen voor oudercommissies (info en agenda)