Meldpunt voor ouders die geen kinderopvangtoeslag krijgen

Read this information in English

Ouders die géén kinderopvangtoeslag of vergoeding vanuit de gemeente ontvangen, konden de compensatie voor de eerste en/of tweede sluitingsperiode van de kinderopvang tot 15 juli 2021 aanvragen bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Hier leest u wat u nu nog kunt doen.


Update 15 mei: ouders die voor een deel van de sluitingsperiode kinderopvangtoeslag hebben ontvangen lopen waarschijnlijk compensatie mis. Wij adviseren deze ouders om wel compensatie aan te vragen. We beramen ons nog wat wij eventueel nog voor deze ouders kunnen betekenen. Wilt u op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de speciale mailupdate.

 

Wat er aan vooraf ging

Op 31 augustus 2020 werd bekend dat, na een intensieve lobby door BOinK, ook de ouders die geen kinderopvangtoeslag of vergoeding van de gemeente ontvangen, een compensatie krijgen voor de kosten kinderopvang tijdens de coronasluiting in het voorjaar. Ook voor de tweede sluitingsperiode (december 2020 - februari 2021) van de kinderopvanglocaties ontvangen alle ouders een compensatie voor de kosten van de kinderopvang.

Over BOinK

BOinK is de Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang. We behartigen de belangen van ouders in de branche, landelijk en lokale politiek, media en bij andere organisaties.

We informeren ouders en oudercommissies van kinderopvanglocaties over diverse thema’s zoals kinderopvangtoeslag, gezondheid, veiligheid, toezicht door de GGD, pedagogische kwaliteit, klachten, contracten en prijzen. Dat doen we via ons dagelijks spreekuur, deze website, onze nieuwsbrief, social media, trainingen voor oudercommissies en brochures.

Als vereniging hebben wij leden. Onze leden zijn oudercommissies van kinderopvangorganisaties. Er zijn meer dan 5.000 oudercommissies van kinderopvangorganisaties (kinderdagverblijven/crèches, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaal/peuteropvang en gastouders) lid van BOinK. Als de oudercommissie van een kinderopvanglocatie lid is van BOinK kunnen alle ouders van de betreffende locatie / het betreffende gastouderbureau gebruik maken van onze dienstverlening. Meer over het lidmaatschap van BOinK.